FRISKVÅRD FÖR HÄST

HÄST

Historia om massage

Massage är ett beröringsspråk, förmodligen det äldsta språket i världen. Olika former av massage har användts sedan urminnes tider. Redan före Kristus tid finns det nertecknad i böcker om olika mediciners och behandlingsmetoders inverkan. Att massera hästar och hundar gjorde även de gamla grekerna. I det forntida Egypten hade veterinärerna assistenter som masserade djuren.

“Svensk klassisk massage” på människor är känt över hela värden som en kvalitetsstämpel på behandlingsformen och det finns flera skolor i bla USA som har det som grund i sina kurser. Om man söker på nätet om det, får man upp många träffar. Den som utarbetade detta sätt att massera var sjukgymnasten och gymnastikläraren Per Henrik Ling (1776-1839). I början av 1900 talet började man överföra Lings metoder på djur. Veterinärerna upptäckte att massage i förebyggande och rehabiliterande syfte var mycket framgångsrikt. Det påskyndade läkningen samt att det blev mindre ärr vävnader.

Hästmassagens fader i USA är Jack Meahger, han har utvecklat en speciell stresspunktbehandling som går ut på att stimulera påfrestningar i hästens olika senfästen. Enligt Jack kan massagen öka hästens prestationsförmåga med 20 %.

Effekter om hästmassage

Idag är massage en självklar del i modern hästhållning, både i förebyggande och i rehabiliterande syfte.

Regelbunden massage ger hästen smidiga muskler och senor, friare rörelser, bättre koordination och därmed minskad skaderisk och ökad prestationsförmåga.

Muskelutvecklingen förbättras, immunförsvaret stärks och hästen blir mer harmonisk.

När hästen sätts igång efter en skade- eller viloperiod kan massören ge värdefull feedback på träningen samt upptäcka tidiga tecken på överansträngning.

När hästmassören kommer

• När hästmassören kommer ska hästen vara inne, ren och torr, undvik gärna pälsglans och flugspray den dagen.

• Välj en lugn, halkfri plats med bra belysning och uppbindningsmöjlighet.

• Hästen ska inte vara nyligen motionerad.

• Om hästen är lättstörd kan det vara bra att välja en tidpunkt utan spring i stallet.

Jag har telefon 

070 20 62 035 för att boka tid för din häst, pris 625 kr / timme plus bilersättning

 Aloevera till Djur

Glada och friska djur är vad vi får när vi ger rätt näring och skötsel. En väl fungerande tarm är mycket av hemligheten till ett bra immunförsvar, bättre näringsupptag och en fin hud. Aloevera har använts till djur i många år utomlands men är ännu inte känd av alla i Sverige.

HÄST

Hästar har mer än 20 meter lång tarm och en mycket liten magsäck. Genom att sköta om mage och tarm på en häst kan man förebygga väldigt många problem. Genom att tillsätta 30ml Aloevera Gel (dryck utan karens) 2ggr per dag ger vi en bra förutsättning för magens och tarmens arbete. Normalisera Ph balansen och hålla slemhinnorna fina så näringsupptaget blir så bra som möjligt. Det kan ta lite tid (3-4 veckor). Håll koll på hullet! Fodergivan kan behöva sänkas - först och främst kraftfodergivan.

Jag gör så här för att hjälpa mina hästar  med att förebygga problem.jag ger dem aloe vera gel att dricka varje dag liksom  en tablet Pro-B .

 (mugg, rasp, sår, insektsbett och klåda) rekommenderar jag Aloevera Gel (dryck) som ovan. Tvätta huden med Aloe Hand & Face Soap, eller om det svider - Aloe Veterinary Formula (spray) och torka rent.  

• Smörj sedan med Aloevera Gelly och som ett yttre skydd Aloe Propolis Creme.

• MSM Gel kan du använda på irriterad och öm hud.leder och ligament  mm efter träning etc.

.

• Aloevera Veterinary Formula/ Aloe first; ett giftfritt alternativ för att reda ut man och svans, fungerar utmärkt som pälsglans!

För torra eller spruckna hudpartier (mungipor, karleder) finns Aloe Lip , Aloe lotion eller propolis.

Hund och Katt

Som alla känner till har många hundar problem med sin hud, mage/tarm och leder. För att förebygga kan man ge Aloevera som ett kosttillskott - Aloevera Gel (dryck utan karens) normaliserar Ph balansen i tarmen, verkar lindrande på slemhinnor och hud, vilket leder till bättre näringsupptag. Ge 1-3 tsk 2ggr per dag. Den lägre mängden till en liten hund

Om hunden kliar sig, har fukteksem eller är känslig i huden, Shamponera med Aloe Hand & Face Soap, torka väl och smörj med Aloe vera Gelly och Aloevera Propolis, eller MSM Gel. Om huden är irriterad och öm kan du rengöra med Aloevera Veterinary Formula - spraya på och torka rent - smörj in som ovan. På nariga eller spruckna trampdynor smörj med Aloevera Propolis.

 Vid insektsbett, narig hud eller sveda kan Du ha ett Aloe Lip i fickan för snabb undsättning.

Produkterna som jag rekommenderar varmt är:

Forever Aloe Vera Gel™ Finns i 3 pack oxå

Aloe vera-dryck med vitamin C – för både insida och utsida

Vårt bästsäljande kosttillskott har blivit ännu bättre! Vår naturella Aloe vera-dryck består av den finaste innergelén från handplockad Aloe vera av högsta kvalitet, skördad vid perfekt mognad. Nu innehåller den även vitamin C och har en ännu godare smak – allt i en miljövänlig förpackning

Aloe vera Gelly - Vardagshjälten i badrumetsskåpet: Aloe Vera på tub. Aloe Vera Gelly

Vardagshjälten i badrumsskåpet: Aloe vera på tub

Torr hud, solbränna eller kliande insektsbett? Aloe Vera Gelly verkar lugnande, vårdande och fuktighetsbevarande. Används på hud som behöver den

Aloe Heat Lotion

Skön massage för trötta kroppar

Härligt avslappnande massagelotion med Aloe vera, metylsalicylat, mentol och eukalyptusolja som dessutom gör huden mjuk och len. Doftar friskt av mint.

Aloe MSM Gel - Massagegel som gör jobbet. Aloe MSM Gel

Massagegel som gör jobbet

Doftfri, skön massagegel med lugnande, stärkande och hudvårdande egenskaper. Innehåller bland annat MSM, Aloe vera och olika örter.

Aloe Propolis Crème

Räddaren I nöden för torr hud.

Upptäck en av våra mest älskade produkter. Den är en mjukgörande och fuktighetsbevarande underverk med hudvårdande godsaker som Aloe vera och propolis, krämig konsistens och härlig honungsdoft.

Aloe Lips - Fet och skyddande på narig hud.

Aloe First™

Uppfriskande spray med många användningsområden

Aloe First™ innehåller Aloe vera, propolis och utvalda örter som svalkar, vårdar och lugnar din hud. Perfekt efter en dag i solen, efter ett insektsstick eller i den torra luften på flygresan. Passar också fint för hår och hårbotten.

Aloe Veterinary Formula

För våra fyrfota familjemedlemmar

En vårdande allroundprodukt för hud, päls, tassar, hovar, man och svans. Baserad på vår egen Aloe vera, såklart.

Aloe Vera Soap - För rena, mjuka och återfuktade händer

Flytande tvål i praktisk pumpflaska med rengörande ämnen utvunna från naturliga källor, extrakt av gurka, olivolja och citronolja med mera… Baserad på Aloe vera, så klart. Med Aloe Hand Soap blir varje användningstillfälle till en tvålupplevelse utöver det vanliga.används för hovar, man svans, pälsen

Forever bee propolis Direkt från bikupan till din tjänst

Populärt kosttillskott med propolis – en riktig biprodukt. Producerad av bin och uppskattad av människan ända sedan antikens dagar.

För vem?

Forever Bee Propolis™ passar alla, speciellt de som är nyfikna på att prova ett modernt kosttillskott med gamla traditioner. Många känner till propolis som en populär vårdande ingrediens i hudvårdsprodukter, här finns chansen att även prova propolis som kosttillskott.

Du får:

• propolis av högsta kvalitet

• 500 mg propolis/tablett

• tabletter som kan tuggas

• ett modernt kosttillskott med gamla anor

Vad är propolis?

Propolis är ett ämne som bina använder för att skydda sin kupa från orenheter. Redan de gamla grekerna var välbekanta med propolis, och det sägs också vara från dem som namnet kommer: pro polis = framför staden. Propolis består i huvudsak av hartser och vax från trädens knoppar och kåda från gran och tall, men den exakta kemiska sammansättningen av propolis kan variera beroende på var i världen bina bor och vilka växter de har tillgång till.

Forever Active Pro-B™

8 miljarder mjölksyrabakterier till din tjänst

Forever Active Pro-B™ innehåller 8 miljarder levande mjölksyrabakterier från 6 olika noggrant utvalda bakteriestammar, i kapslar som är lätta att svälja och löses upp när de nått sin destination. Paketerade i en praktisk förpackning, kräver inte kylförvaring

Forever Livings produkter är certifierade av International Aloe Science Council 90 dagars nöjd kund garanti.

kontakta Helen


Kontakta mig